søndag den 27. juli 2008

Strudse-æg


Da Majken begyndte på gymnasiet i Grenå kendte hun ikke et øje, og havde glæde af, at Henning har en fætter, som bor deroppe. Som tak for at de tog imod Majken, når hun havde brug for det, fik de lov at låne sommerhuset, og som tak for det fik jeg i går, da de afleverede nøglen, dette flot dekorerede strudseæg. Jeg har set et andet, som han har lavet, det er med drager og ret flot.
På mit æg er der over 130 får, som han først klipper ud og derefter limer på ægget, hvorefter hele molevitten bliver spraymalet. Så bliver fårene pillet af og voila, så er der 138 får på ægget. Så skal der også lige duppes 276 øjne på, så fåret kan se.
Det er 13 cm højt og sat på en lille fod, så det kan stå. Æggebægeret til sammenligning af størrelsen.
Man kan jo gisne om, hvorfor han synes, jeg skulle have et æg med får, men var det ikke værre, hvis jeg havde fået et med drager, hi-hi ! Men jeg er meget glad for det og ret beæret over, at han har siddet og lavet det til mig. Vi har lige fået renoveret entré, så det skal pynte på et kommende stykke entrémøbel.
De så forøvrigt noget af mit scrap, så jeg tror nok Anettes Papir og Stil snart får besøg fra Grenå, ihvert fald er konen også ret kreativ, så jeg tror hun så småt kunne finde på at lave lidt scrap. De har lige været i Brasilien med sejltur på Amazonas, og det må der jo bestemt være kommet nogle flotte billeder ud af -lige til at scrappe !
God søndag !

lørdag den 26. juli 2008

ATC-kort test


Så har jeg fået fabrikeret 2 stk. ATC-kort af en serie på 12.
Det overordnede emne er forskellige rejseformer, og det bliver i disse blå/grønne farver. Ville have lavet dem med afrundede hjørne, men det blev altså alligevel ikke denne gang.
Så nu er evt. bytteintereserede advaret og forberedt på stilen !

fredag den 25. juli 2008

Ugens højdepunkt, uge 30

Det var onsdag aften, hvor vi havde sat Majken, Marianne og Carsten stævne henne på Egeskov Slot, hvor Majken igen i år har sommerjob i "Billetten"
Det var den skønneste aften med superdejlig vejr. Vi startede med at spise en Egeskovburger og så gik vi tur ned til voldgraven, hvor der blev sejlet med små modelbåde, men der var nu også pæne ænder, der svømmede rundt.




Vi mødte en påfuglehun med sine 5 kyllinger (den sidste er ude af billede (!)), og hvis ellers den unge mand i baggrunden havde stået ordentig på sine ben, kunne man også have set påfuglens hovedet rigtigt. Det er hygligt de har fået påfugle igen, de tidligere blev nemlig aflivet, da fugleinfluenzaen hærgede.



Majken havde bagt kage og vi fandt et bord i skyggen, hvor vi kunne hygge med kaffe og kage. Kl. 20.30 skulle et orkester spille foran labyrinten, det var Repeatles, og som de kvikke nok kan gætte, så var det de gode gamle Beatles-melodier, der blev spillet. Det gjorde de rigtig godt, jeg tror da næsten ikke man ville kunne høre forskel på original og kopi !



Der er virkelig skønt på Egeskov sådan en dejlig sommeraften, der er længe åbent hver onsdag (nej, jeg får ikke procenter), og der sluttes af med gys og spøgelse i parken og kl. 22.45 fyrværkeri. Det blev vi dog ikke til, da vi havde en arbejdsdag for os.

Et andet lille personligt højdepunkt var at jeg fik en buket blomster af min søde mand, ikke pga nogen særlig begivenhed, men blot fordi "jeg trængte til det", og vil enhver kvinde ikke gerne beæres med en buket blomster en gang imellem !

lørdag den 19. juli 2008

Ugens højdepunkt, uge 29




Endnu en uge er væk, en uge midt i sommeren, hvis man skal tro kalenderen, men der har jo mest været regn og blæst, vist typisk dansk sommervejr; regnen trængte planterne jo til, så intet er skidt uden at det er godt for noget. Bare træls for feriefolket, ikke underligt at charterselskaberne bliver kimet ned af solhungrende danskere.
Men ugens højdepunkt var da i mandags, hvor Jeanette, Ann og jeg var til stempelaften hos Marianne, og hvor jeg lige fik begyndt på dette kort til min svigermor, som bliver 93 år i morgen, vi skal til frokost om lidt. Synes stemplet med den gamle dame er herligt.
Vi startede jo med en stor stak frisksmurte sandwich, og så så vi Jeanettes feriebilleder fra Kroatien, de havde bl.a. været inde i en rigtig flot park med en masse vandfald, superflotte billeder lige til scrapbogen.
Så stemplede vi en masse, for Ann har to kasser med stempler og vi låner jo hinandens stempler. Nu er jeg jo ikke så meget til stempler, så jeg lavede i stedet et minialbum, for dem er jeg helt vild med og de er hyggelige at sidde og nørkle med.
Så fik vi the/kaffe og kage, som vi var for mætte til at spise. Rigtig hyglig aften med stempling og snak.

torsdag den 17. juli 2008

Naturalier


Har lige haft lånt sommerhuset ud til nogen med forstand på scrap og fik lækre scrapsager ! Tror der er noget jeg kan bruge til flere sider, hvor jeg vil prøve min nye stil: freestyle.
Der er alfabeter og andet pynt, bl.a. en pose med udstansede blade, lækre lilla anckers, en blok fra DCWV med blomsterark, limdims, clearstampts, klisterark med mærkater til ATC og en dejlig stor stak karton. Faktisk rigtig sjovt at få noget andre har valgt, det gir udfordringer.

søndag den 13. juli 2008

Freestyle

Jeg er altså helt fascineret af freestyle, fordi jeg synes mine LO'er er alt for lige og firkantede, forstået på den måde at jeg synes de er for "pæne". Jeg kan egentlig godt li' at det er lidt "rodet", så nu har jeg forsøgt mig med dette LO.
Måske har jeg i virkeligheden altid lavet freestyle, da jeg altid sidder og flytter rundt på tingene, indtil jeg er tilfreds med placeringen af diverse pynt osv. Kunne godt tænke mig at bruge skitser, da man så måske kunne scrappe hurtigere, men det ligger lissom ikke naturligligt for mig (altså at bruge skitser).
Freestyle går efter lidt research ud på at der i hvert fald ikke er noget der skal passe sammen, man må godt være sløset. Så endnu er min freestyle-stil vist for "pæn".



Tak til dem, der kigger med; det er tilladt at lægge en kommentar evt. med gode råd til hvad jeg kunne have gjort anderledes/bedre, man kan jo kun lære af alle de superdygtige scrappere, der findes.

lørdag den 12. juli 2008

Frøer og tudser.

I meget lang tid har mine scrapveninder samlet diverse udgaver af frøer og tudser til mig, nok fordi jeg har givet udtryk for at jeg ikke specielt har noget imod padder, og at jeg ikke løber skrigende bort når een er i nærheden. Jeg har derfor efterhånden en del forskellige udgaver, som jeg tænkte at jeg en dag måtte scrappe. I Sverige købte jeg dette pæne åkandepapir, som da lige kunne bruges til frø-emnet.
Men jeg må nok indrømme, at det vist er blevet mere sjældent end kønt. Den flotteste (og dyreste) frø sidder lige oppe over slidsen i åkanden og er faktisk et revers-smykke, som mistede sit spænde, for at kunne bruges på mit LO !
Tja nogen scrapper ildere, hunde, katte, børn, børn og børn, og jeg har så lige lavet et med frøer. Så'n har vi jo hver vores interesser.

fredag den 11. juli 2008

Ugens højdepunkt, uge 28

Tror bestemt det var, da Majken i søndags kom hjem, og skulle logge sig på og se sine karakterer for sine 1+2 år i IB klassen på Grenaa Gymnasium. Da det jo er en international klasse kører den helt sit eget løb, hvor de skriftlige opgaver (alle på engelsk) bliver sendt til censorer i andre lande. Derfor tager det ekstra tid, inden IB-studenter får deres karakterer og dermed besked om man har bestået eller ikke. Men alt er gået godt, så nu kan Majken holde et langt pusterum fra skolebænken med først feriejob på Egeskov, derefter byder det næste år på nogle rejser, først til Spanien og dernæst nok til Sydamerika.



Vi ved det har været rigtig hårdt, for der startede over 30 elever i klassen, og der var kun 18 tilbage + der har været et vist flow af elever, der måtte holde op igen. Godt gået, at du holdt ud !

.....

Jo, og så var det jo også et højdepunkt, da fru Orion Design, Heidi, Marianne, Lise, Ann og jeg selv mødtes på café Wessel i tirsdags kl. 18 og nød deres dejlige tapas. Fire mente osse de havde plads til en portion is med frugter, serveret i høje glas. Bagefter var vi hjemme hos Marianne og få kaffe, the og en lille kage. Superhyglig aften i gode scrapvenners lag.
Vi snakkede bl.a. om efterårets scrapbegivenheder, først skal vi være med til at fejre Ibens nye butik, og måske der kommer en gang GFS i august. Der er også lidt andet på programmet, og så er der jo alle de gange vi scrapper impulsivt !

onsdag den 9. juli 2008

Ny blog

Så har vores allesammens scrapmaskinedemonstrator og amerikansk-lotteri-sælger-dronning fra convention Marianne fra Ringe endelig fået lagt lidt nyt på sin blog.
Der er nu lagt billeder ind af figurerne fra Peter Plys i mål, så de passer til en hel side, eller måske kunne man lave en uro til børneværelset, kun fantasien sætter grænser. Figurerne er lavet på den store Cricut, som kan stanse ud i 30 cm's højde.
Jeg slår hermed et slag for Mariannes blog, hvor man kan se hendes kreationer, adressen findes under mine blog-links.

lørdag den 5. juli 2008

Ny sommer-header

Synes jeg skulle lave en ny header, nu da sommeren har holdt sit indtog.
Headeren ligner vist noget af en skovtur... og stadig kan jeg ikke finde ud af at få den til at fylde hele bredden.
Jeg har ellers formået at få ryddet op i mit scraprum, selvom jeg kom til at begynde på headeren, inden jeg gik i gang med støvsugningen, men jeg har det nu en gang så'n, at det er sjovere af scrappe, end det der med støvsugeren, det kan man jo altid gøre !
Nogen vil måske synes, det er underligt at sidde inde og scrappe i dette for nogen skønne vejr, men når det er så varmt, har jeg det altså bedst indendøre med vinduerne på vid gab, så det lufter lidt.

fredag den 4. juli 2008

Ugens højdepunkt, 27

Ugens højdepunkt har faktisk været de sidste 7 timer !
Efter at have haft ferie i sidste uge kom jeg tilbage til de samme bunker, som jeg havde forladt ! Så hele ugen har jeg bare gået på arbejde og skrevet og skrevet, så det har mest været hårdt arbejde.
Men efter arbejdstid i dag fræsede vi til Odense, for jeg fik langt om længe taget mig sammen til at få købt de par lænestole til sommerhuset, som jeg har haft planer om så længe.
Havde set dem på nettet og vidste, at det var dem, jeg ville have.
Så vi susede af sted i fredagsmylderet, og pyh hvor var det varmt alle vegne, og særlig i den nye MEGA møbelforretning i Odense, der er lavt til loftet, så der var godt nok ulideligt.





Derefter fræsede vi (ja der er jo nærmest motorvej nu helt til Svendborg) retur sydpå og derpå til Nordlangeland. Manden slog græs, jeg fik stolene pakket ud, der blev sat filtdupper på benene, og bagefter vandede jeg planterne i haven, som er forholdsvis nyplantet. De kan ikke tåle denne tørke.

Efter alt det arbejde bestemte vi, at vi ville besøge Lohals Kro (igen), men der var fuldt optaget inde og ude i gårdhaven blev der serveret helstegt pattegris. Det synes vi var lige en tand for meget af det gode, så vi gik over til genboen, Smørstakken Café, hvor vi nød et stykke lunt kyllingbryst med lækker salat og flute til.
Mens vi ventede på maden drev jeg lidt rundt og fik øje på et rigtig flot kloakdæksel:



Synes da det er fantastisk, at man på et tidspunkt har lavet sådanne flotte dæksler. Lohals har hørt ind under Tranekær Kommune, deraf et Tranekær-byvåben i Lohals.
Ovre på den anden side gaden, og her taler vi om hovedgaden, ligger dette underlige lille hus, hvad mon det har været brugt til, og hvorfor er det ikke blevet vedligeholdt ?! Kunne det have været en lille ventesal ved bussens endestation, det kunne være lidt spændende at høre om. Omme på venstre side er en dør, den stod på klem.



Efter vi kom hjem, nød vi lige en kop te på terrassen, indtil duggen begyndte af falde.
Grunden til at vi havde så travlt med de lænestole er, at sommerhuset skal lånes ud i næste uge, og så mangler der lige et par siddepladser mere.
Ja, det var så mit højdepunkt, ikke et af de store, men i forhold til resten af ugen, så var det OK.